Elokuvallinen markkinointi: trailereita teatterille

Yhteistyö Oulun teatterin kanssa alkoi vuonna 2018, jolloin toteutimme yhdessä Avidly Oulun kanssa teatterille brändiuudistuksen. Klaffilla toteutimme Tunnen-kampanjan videomateriaalin, sekä valokuvat printtiin. Pian tämän jälkeen Oulun teatterilla heräsi ajatus markkinoida näytelmiä vahvemmin, elokuvallisin keinoin. Ajatuksena oli, että näytelmistä haluttaisiin ikään kuin elokuvatrailerit.

Haasteena trailerien toteutukseen olivat teatterikappaleiden nopeat harjoitus- ja valmistumisaikataulut. Yleensä näytelmä on valmis vain hetkeä ennen ensi-iltaa. Aikaa kuvaamiselle ja jälkituotannolle jää niukasti, koska markkinointi haluttiin tietysti aloittaa hyvissä ajoin ennen ensi-iltaa.

Lähdimme yhdessä kehittämään konseptia, jossa nopeasti ja kevyesti toisimme katsojan mahdollisimman lähelle näyttelijöitä ja näytelmää.  Halusimme siksi pitää kuvausryhmän ketteränä, jotta toiminta kuvauspaikalla olisi mahdollisimman tehokasta. Trailerit onkin toteutettu vain kolmen henkilön eli ohjaajan, kuvaajan ja äänittäjän voimin. 

Aikaa leikkaamiseen on ollut pari päivää, ja markkinointimateriaali on saatu valmiiksi ja asiakkaan käyttöön noin viikon kuluessa. Tämä on onnistunut koska tekemisen perustana on alusta saakka ollut hyvä ennakkosuunnittelu, sekä dialogi aina kulloisenkin teatterikappaleen ohjaajan kanssa.

Yhteistyö ammattinäyttelijöiden ja osaavan teatteritekniikka- ja lavastushenkilökunnan kanssa mahdollisti toteutuksen näin nopealla aikataululla.

Oulun teatterin tuotannot ovat yksi mieluisimmista ja pitkäkestoisimmista asiakkaistamme. Jokaisen trailerin tuottaminen on uusi, erilainen haasteensa. Teatterin upea henkilökunta on aina tehnyt kaikkensa tuotannon eteen. Ammattitaitoisempaa ja iloisempaa porukkaa saa hakea.

Näköala sillalta – 2018
Ihmisellinen mies – 2018
Peppi Pitkätossu – 2019
Pohjoisesta tuulee – 2019
Oulu Palaa – 2019
Vihainen Leski – 2019
Kalenteritytöt – 2020
Olipa kerran kassakaappimurto, Tapaus Vietas 1971 – 2020
Kaboom – 2020